3 Fonteinen Oude Geuze

Brouwerij
3 Fonteinen
Type
Lambiek Geuze
Alcoholpercentage
6%

Brouwerij 3 Fonteinen uit Lot, België is gespecialiseerd in lambiek bieren. Met de Oude Geuze brouwen zij een volledig natuurlijk bier met een menging van jonge en oude lambiek (samengesteld uit 1-, 2- en 3-jarige lambiek), gerijpt op eiken vaten. Nadien is de geuze nog minstens 6 maanden gerijpt en hergist op de fles. Het bier kan tot 10 jaar bewaard worden. Hetgeen niet gezegd kan worden van de laatste toevoeging in de Terminator-reeks.

Kenmerkend voor lambiek is dat het door spontane gisting met wilde gisten uit de buitenlucht ontstaat. Het bevat amper koolzuur en is dus plat, het heeft in het glas geen schuimkraag. Lambiek is zuur van smaak. Het is daardoor een goede dorstlesser, maar niet veel meer. Net als Terminator: Dark Fate.

Voor een verfrissend bier verwijzen je liever door naar Tuverbol. Dit bier is een mengeling van Loterbol Blond en jonge lambiek van 3 Fonteinen. Tuverbol houdt nog minstens 5 jaar na de botteldatum. Ongeveer dezelfde tijd die tussen The Terminator en Terminator 2: Judgement Day zat. De beste films in de reeks wat ons betreft.