Bloodline Blood Orange Ale

Brouwerij
Flying Dog Brewery
Type
IPA
Alcoholpercentage
7%

Waar wij bier drinken om te leven heeft Dracula het drinken van bloed nodig om te overleven. Onze keus: de Bloodline Blood Orange Ale van Flying Dog Brewery.

Flying Dog Brewery wordt in 1990 in de bekende wintersportplaats Aspen, Colorado, opgericht door bergbeklimmer George Stranahan. In het begin is het nog een brewpub (half café, half brouwerij), maar al snel staat er een volwaardige brouwerij te ronken.

Een vliegende hond, of vleerhond, wordt ook wel een grote vleermuis genoemd. Zij zijn een familie uit de orde van de vleermuizen. De familie telt bijna 200 soorten in ongeveer 45 geslachten. Daarnaast zijn de meeste vleerhonden fructivoor hetgeen betekent dat het dier voornamelijk vruchten eet. Een sinaasappel gaat er dan ook net zo goed in als een ijskoud biertje op een bloedhete dag.

De Bloodline Blood Orange Ale is een Amerikaanse IPA. IPA staat voor Indian Pale Ale.

Van oorsprong IPA bier uit Engeland en dankt deze biersoort z’n naam aan de hoogtijdagen van het Engels kolonialisme. Volgens de geschiedenis verlangden de Engelse aristocraten, die in India de orde bewaakten, naar het bier van thuis. Maar deze bieren waren niet te verschepen, vanwege de zeereizen van 4 maanden en de beperkte houdbaarheid. Ondanks meerdere pogingen lukte het de Engelsen maar niet om de bieren met de juiste kwaliteit te transporteren.

De Britse brouwer George Hodgson van de Bow Brewery kwam met het geweldige idee om het bier met een hogere alcoholpercentage te brouwen en extra hop toe te voegen, waardoor de bieren langer houdbaar waren. Alcohol en hop zijn namelijk natuurlijke conserveermiddelen. En zo geschiede. De Pale Ale bleef langer houdbaar en kon de Engelse aristocraten aan hun behoeften voorzien. In India werd ineens volop Engels bier gedronken. Logischerwijs kreeg dit type bier dan ook de naam ‘India Pale Ale‘.

Laat deze IPA via de hedendaagse transportdiensten bij u thuis bezorgen en geniet van dit heerlijke bier.