Buggin' Out

Brouwerij
BrewCult
Type
Black IPA
Alcoholpercentage
5.8%

Buggin Out is het karakter in de film die de spreekwoordelijke druppel is die de emmer doet overlopen. Een trotse zwarte jongen die zijn volk ondergewaardeerd vindt in een wijk die voornamelijk uit zwarte inwoners bestaat.

Spike Lee staat vaker bekend om de vele films die hij al eerder maakte over de ongelijkheid tussen zwart en wit in Amerika. Zie naast Do The Right Thing bijvoorbeeld ook zijn films Malcolm X, Bamboozled, BlacKkKlansman en meer over dit gevoelige onderwerp dat relevanter als ooit voelt.

Het bier Bugging Out’ is dan ook een Black (hoe kon het ook anders) IPA van de Australische microbrouwerij BrewCult.

BrewCult is de baby van Steve Henderson, één van de wonderlijke kleurrijke karakters van de Australische ambachtelijke bierindustrie. Sommige van zijn bieren zijn ouderwets, andere zijn extreem te noemen. Op zijn website vat deze verklaring het als beste samen: "Je zult niet van elk BrewCult-bier houden ... maar je zult het leuk vinden om het te proberen."

De Black IPA is een donkere versie van de ‘normale’ IPA. Dit wordt ook wel de Cascadian Dark Ale genoemd. Door het geroosterde mout heeft deze variant van de IPA een zwarte kleur. Het karakteristieke aroma van de IPA is ook in deze variant zeer aanwezig.

En wat betekent Buggin Out’ eigenlijk? De Urban Dictionary omschrijft het als volgt: (1) Een ​​actie uitvoeren of gedrag vertonen dat in tegenspraak is met uw normale persona. (2) Onbedoeld handelen onder invloed van een hallucinogene drug terwijl u nuchter bent. (3) Onbehoorlijk gedrag vertonen van een persoon met een gezonde geest en lichaam. (4) Een korte mentale beperking.

Houd je bier dus koel.