Corona

Brouwerij
Grupo Modelo
Type
Lager
Alcoholpercentage
4.5%

Je kon er op wachten natuurlijk. Een film gaat over een snel verspreidend virus en heeft toevallig dezelfde naam als dat van een wereldberoemd bier:

Corona, officieel Corona Extra, is een Mexicaans biermerk van brouwerij Grupo Modelo. Het heeft een alcoholpercentage van 4.5% en het heeft een zeer lichte kleur. Het bier wordt geleverd in een fles van blank doorzichtig glas waardoor het beperkt houdbaar is.

Bij de productie van Corona wordt relatief weinig gerst gebruikt. Een groot deel van de storting bestaat uit alternatieven als maïs en rijst die bij vergisting wel alcohol vormen maar minder smaak leveren. Ook hop wordt maar beperkt gebruikt. Net als bij het virus van dezelfde naam lijkt het Corona bier meer gericht op jongeren en ouderen in onze samenleving. Helaas maar waar.

De neutrale smaak van de drank wordt vaak gecompenseerd door het te serveren met een stukje citroen of limoen in de flessenhals. Het stukje citroen of limoen was oorspronkelijk bedoeld om vliegen en andere beestjes te weren.

Daarnaast ontsmet en desinfecteert alcohol, dus is bier het ideale recept voor wat je nodig hebt ten tijde van een epidemie. Corona en Corona. Dat is logisch.