Gin Weizen

Brouwerij
Gebrouwen door Vrouwen
Type
Hefeweizen
Alcoholpercentage
6%

Er zijn vele favoriete drankjes van Judy Garland als we de film moeten geloven. Vooral wodka en gin vielen bij haar goed in de smaak. Laat de Nederlandse brouwerij Gebrouwen door Vrouwen nou net een bier hebben gemaakt met de smaak van gin.

Gin Weizen is een fris witbier gebrouwen met gerst, tarwe en speltmout. De speciale smaak komt van de gin kruiden die aan het bier zijn toegevoegd. Dit bier is perfect voor ieder moment van de week, altijd en overal. Who needs a gin-tonic?

Gebrouwen door Vrouwen is ontstaan als hobby van twee Amsterdamse zussen. Ze begonnen in 2013 met bier brouwen, gewoon thuis in een pan van 35 liter. Met vallen en opstaan hebben ze zich het brouwproces eigen gemaakt en nu weten ze precies hoe ze een fris, zoetig en smaakvol bier kunnen maken. Thuis experimenteren ze verder door om steeds weer nieuwe bieren te creëren. De beste bieren worden in grote hoeveelheden gebrouwen zodat iedereen ervan kan meegenieten.

Ander leuk weetje: volgens de New York Post kan het zijn dat als je veel gin-tonic drinkt een mogelijke psychopaat bent. Dat Judy Garland ze niet allemaal meer op een rijtje had was wel duidelijk, maar om haar nu meteen een psychopaat te noemen gaat ook weer wat ver. Zeggen wij met een knipoog.