Heineken

Brouwerij
Heineken
Type
Lager
Alcoholpercentage
5%

Waar Ford één van de grootste autofabrikanten ter wereld is, is Heineken de op één na grootste bierproducent ter wereld. Een prestatie waar ons relatief kleine land best trots op kan zijn.

Heineken is daarentegen wel de grootste sponsor van de Formule 1; de koningsklasse in de racerij. Wij kiezen voor de film Le Mans ’66 niet voor een bier vernoemd naar (Henry) Ford of naar (Enzo) Ferrari, daar bestaan er genoeg van, maar voor ons eigen bier vernoemd naar (Gerard) Heineken.

Elke dag worden er 25 miljoen glazen Heineken geserveerd in ruim 200 landen wereldwijd. Heineken is zich zeer bewust van het feit dat je kwaliteit niet afmeet aan de grootte van je merk, maar aan de puurheid van je bier. Wist je dat je: De rode ster een oud brouwers symbool uit de Middeleeuwen is? De punten van de ster staan voor de vier natuurlijke ingrediënten en de vijfde punt voor de onbekende magie van het bierbrouwen. Sinds 2017 bestaat ook de Heineken 0.0, een geheel alcoholvrij bier uitermate geschikt voor autorijden.

De Nederlandse bierbrouwerij staat momenteel nog op een tweede plaats achter het Amerikaans/Belgische Anheuser-Busch InBev, maar wie weet wordt Heineken ooit nog wel nummer één. In ieder geval zal ons Heineken weer rijkelijk vloeien als de Formule 1 terugkeert naar Nederland tijdens de Grand Prix van Zandvoort. Dat is dan alvast de eerste winst.