Hite

Brouwerij
HiteJinro
Type
Lager
Alcoholpercentage
4.3%

Het meest verkochte bier in Zuid-Korea. Hite pils is zoet en goudgeel, met een dunne body en een minimale kop. Het is gestileerd op Amerikaanse rijstlagers zoals Budweiser.

Hite bier wordt gebrouwen uit gerstemout en rijst. Samen met de bieren Oriental Brewery en Cass wordt Hite vaak aangetroffen in de tap in Zuid-Koreaanse bars en pubs. De meeste drinkers beschouwen de tapversies van Hite, Oriental Brewery en Cass als min of meer uitwisselbaar in prijs en smaak, omdat de meeste Zuid-Koreaanse bieren worden gebrouwen uit rijst.

Velen durven zelfs te beweren dat er maar weinig bieren bestaan die zo naar pis smaken als het pils uit Zuid-Korea. Desondanks worden de brouwsels als Cass en Hite al jarenlang enorm goed verkocht, waar zo een 95 procent van de biermarkt uit bestaat. Maar degenen die wél van lekker bier houden, hebben geluk. Er is een heuse biertrend op gang in Zuid-Korea. Deze trend bestaat echter nog niet lang. Wie zorgde dan voor de plotselinge enorme groei in de vraag naar goed bier? Zuid-Koreaanse vrouwen.

Koreaanse mannen zijn nog niet zo enthousiast. Als ze drinken, doen ze dat om zat te worden. En als je snel dronken wilt worden, werkt sterke drank als soju of whisky sneller dan bier, dus er is weinig interesse bij de mannen om alle verschillende smaken bier te proberen.

De mannen beginnen vaak wel met drinken maar de vrouwen brengen de zaakjes echt op gang. In Parasite is het niet anders. Wat denk jij? Smaakt Hite bier echt naar pis of is het gewoon een lekker pils?