Hollywood Blondie

Brouwerij
Golden Road Brewing
Type
Belgisch Blond
Alcoholpercentage
5.6%

In de nacht van 8 op 9 augustus 1969 drongen vier aanhangers van sekteleider Charles Manson in zijn opdracht het huis van Polanski en Tate binnen. Manson zou de bedoeling hebben producer Terry Melcher te vermoorden, die had geweigerd om een plaat met Manson op te nemen en die het huis eerder bewoonde, maar die niet aanwezig was. Ook gefilmd voor Once Upon a Time … in Hollywood, maar alleen terug te vinden onder de ‘deleted scenes’ op de DVD/Blu-ray van de film.

Eenmaal binnen werden Jay Sebring (een beroemde kapper, in de film gespeeld door Emile Hirsch), Abigail Folger (erfgenaam van een rijke koffiehandelaar) en filmactrice Sharon Tate uit hun bedden gehaald. Omdat Jay Sebring protesteerde tegen de ruwe behandeling van Tate, werd hij doodgeschoten. Abigail Folger probeerde te vluchten, maar werd getackeld en neergestoken. Folger werd met in totaal 28 messteken om het leven gebracht. Tate vroeg om genade, bood aan om als gijzelaar te dienen, maar zij werd ook gedood door 16 messteken.

Een tragisch waargebeurd verhaal wat wij helaas niet mooier kunnen maken dan het is. Gelukkig kan Tarantino dat wel.

Ter ere van de vermoorde blondine uit Hollywood drinken wij bij de film Once Upon a Time … in Hollywood een Hollywood Blondie bier van Golden Road Brewing uit Los Angeles opdat wij haar nooit zullen vergeten.

Hollywood Blondie is een bier in de stijl van een Belgisch blond maar dan met fruitige smaken van passievrucht en perzik. Dit zoetje is precies wat wij nodig hebben.