Imperial Stout Trooper

Brouwerij
New England Brewing Co.
Type
Imperial Stout
Alcoholpercentage
9.5%

Wat ons juist het meeste aansprak in de Star Wars films was de hele strijd tussen goed en kwaad. Vooral de bad guys vielen bij ons in de smaak. Zij hadden namelijk de mooiste outfits, de coolste ruimteschepen en de fijnste gadgets. Het bekendste design van de ultieme schurk is waarschijnlijk Darth Vader. Wie Star Wars niet eens gezien heeft kent hem waarschijnlijk wel en is zeker bekend met zijn bijzondere zwarte helm.

Naast die wereldberoemde zwarte helm zijn ook de witte helmen van zijn leger; de Stormtroopers, zeer herkenbaar geworden. Wij kiezen uit de vele Star Wars gerelateerde bieren dan ook voor een bier dat hommage brengt aan deze bijzondere soldaten met hun mooie helmen. Ons bier om de bittere nasmaak van The Rise Of Skywalker mee weg te spoelen is de Imperial Stout Trooper van de New England Brewing Co. geworden.

Waar Stormtroopers bekend staan om het feit dat zij nooit raakschieten is deze Stout wel een schot in de roos. Het verschil met een gewone Stout is dat de Russian Imperial Stout meestal een alcoholpercentage van 8% en hoger heeft, dat de smaak krachtiger is en dat het bier ook meestal een branderig gevoel in de mond geeft. Het bier is pikzwart van kleur en vertoond smaken van vooral koffie, chocolade en kersen.

Alleen in de donkere maanden van het jaar wordt dit bier gebrouwen. Volg ons ook naar de Dark Side en geniet samen met ons van een Imperial Stout Trooper. Wij konden jammer genoeg niet genieten van The Rise Of Skywalker, maar jij misschien wel. Laat hieronder een berichtje achter en laat ons weten wat jij van de film vond. Of geef ons een andere suggestie voor een bijpassend Star Wars bier. May the Force be with you!