Kirin Ichiban

Brouwerij
Kirin Brewing Company
Type
Lager
Alcoholpercentage
5%

Asahi is het grootste biermerk van Japan. Het heeft een marktaandeel van maar liefst 50% in dat land. De naam betekent letterlijk: rijzende zon; hoe Japan ook wel genoemd wordt. Toch kiezen wij niet voor het grootste Japanse biermerk om de strijd aan te gaan met het lands grootste monster.

Wij gaan voor de Kirin Ichiban als waardige opvolger. Het is niet voor niks de grootste concurrent van Asahi in Japan. Leuk detail is hun bijzondere logo. Het is een variant van het mythische dier de ‘kirin’. Dit is een bijzonder dier dat bestaat uit een mix van het lijf van een hert, de staart van een os en de hoeven van een paard en met een lange vlezige hoorn op zijn kop. De Kirin kan daarom zo thuishoren in het kaiju universum van de Godzilla-reeks. Na Godzilla vs. King Kong, Godzilla vs. Mothra et cetera is er wat ons betreft nu dan ook Godzilla vs. Kirin. Het is het proberen in ieder geval meer dan waard.

De Kirin Ichiban is een heerlijk licht biertje dat eigenlijk overal wel bij past. Er zit een lichte hopsmaak aan vast, met een vleugje citrus en kan een tikje bitter zijn wanneer je de eerste slok hebt verwerkt. De conclusie is dat de Kirin Ichiban First Press de allereerste Godzilla rauw lust.