La Trappe Oak Aged

Brouwerij
De Koningshoeven
Type
Quadrupel
Alcoholpercentage
11%

Bij een film waar geloof een belangrijke rol speelt hebben wij natuurlijk voor een echte Trappist gekozen. Voor bij The Two Popes is dat de La Trappe Oak Aged geworden.

Het belangrijkste bestanddeel van onze gedronken batch (met nummer 35) heeft ruim twee jaar gerijpt op eikenhouten vaten van Cachaça. Dit samen met een suikerrietdiststillaat afkomstig uit Zuid-Amerika.

Cachaça is, net als andere rum soorten, gemaakt van suikerriet sap. Het verschil is, dat deze rum soort altijd en voor 100% wordt gemaakt van versgeperst suikerriet sap en daardoor ook die uitgesproken suikerrietsmaak heeft. De houtsoort en de duur van de rijping zijn van grote invloed op de geur en smaak van de Cachaça.

De uit Brazilië afkomstige regisseur Fernando Meirelles is naast filmmaker ook een agrariër die onder andere zelf suikerriet verbouwt en mahoniehout produceert.

Batch 35 presenteert zich met een fijn geparelde beige schuimkraag en een diepe-donker amberachtige bierkleur. De eerste geurimpressie van deze Oak Aged is zeer complex met fruitige rum-associaties van tropisch fruit en veel kruiden (waaronder kaneel en drop). Net als de karamel en de moutaroma’s is ook het eiken duidelijk aanwezig.

De smaak is prettig zoet, zijdezacht met een juiste volheid, en een tikje boozy. De elegante en harmonieuze bitterheid van de La Trappe Quadrupel is zeer goed bewaard gebleven. Al proevend zijn smaken van Cachaça, dadels, pruim, gember, eiken en rook te herkennen.

De lange rijping van zowel de drank als de acteurs heeft dit bier en de cast zijn geheel eigen en unieke karakter gegeven. Drink dit bier samen met The Two Popes en geniet er rustig van.