Lichte Tongval

Brouwerij
Tongval
Type
Saison
Alcoholpercentage
5.4%

Zoals gezegd doet Peter Parker in Spider-Man: Far From Home tijdens zijn Europese schoolreisje ook Nederland aan. Om precies te zijn beland onze held bij toeval in Broek op Langedijk. Laat daar nou net ook een brouwerij zijn.

Tongval is de naam van deze bierbrouwerij uit Broek op Langedijk die is opgericht in 2014. De brouwerij is naar eigen zeggen een eigenzinnig bierlabel van Nederlandse bodem van en voor fijnproevers:

“Wij Minco Eggersman, Jedi Noordegraaf en Onno Groeneveld zijn nieuwe paden ingeslagen op zoek naar nieuwe recepten, unieke combinaties en bijzondere verhalen. Wij geloven dat het drinken van (speciaal) bier meer is dan je dorst lessen. Tongval wil de tijd even stil zetten en het bier delen, gelijk het leven. De komende jaren zullen we onze eigen op artisanale wijze gebrouwen en veelal gelimiteerde bieren met elk een eigen verhaal met jullie delen.”

Bij een lichte vermakelijke film als Far From Home kiezen wij uit de van Tongval beschikbare bieren voor de Lichte Tongval. De Lichte Tongval is hun tafelbier. Een heerlijke, ongefilterde saison met een zacht bittere toets van 5,4% welke prachtig geel nagist op de fles. De Lichte Tongval smaakt fris, spannend, en ietwat kruidig. Een krachtige dorstlesser om van te genieten in de middagzon en een eigenzinnige tongstreler tegelijk. En is daarmee een perfecte toevoeging voor een filmische reis door Europa en in het bijzonder voor Nederland bierland.

Tom Holland (Peter Parker/Spider-Man) zou zich met zijn naam dus ondanks alles helemaal thuis moeten voelen met dit bier.