Morricone

Brouwerij
Van Moll
Type
Imperial Stout
Alcoholpercentage
10.2%

Ennio Morricone als één van de beste filmcomponisten ooit heeft, bijna vanzelfsprekend zou je zeggen, natuurlijk een bier dat naar hem vernoemd is. Je zou denken dat we het dan over een Italiaans bier hebben, maar niets is minder waar. Morricone van Van Moll uit Eindhoven is gewoon een Nederlands bier. Sterker nog: het bier werd in 2018 nog uitgeroepen tot het ‘beste bier van Brabant’.

Verdeeld over twee rondes kwam de negenkoppige jury tot de beoordeling dat Morricone, een tiramisu stout, het beste bier van de 70 ingezonden bieren was. Alle bieren werden blind geproefd en beoordeeld op geur, hoofdsmaak, afdronk en totale indruk. Daarnaast won het artwork De Gouden Fles voor Het Knapste Etiket van 2018. Een design dat ons doet denken aan het werk van Saul Bass en dan met name aan de filmposter van Anatomy Of A Murder.

Het bier is gebrouwen met de beste mouten, koffie uit Kameroen, cacao en lactose. Deze stout is hoog in alcohol en er is mokka aan toegevoegd. Het is een erg sterk en smaakvol bier dat proeft naar een Italiaanse tiramisu. Het is een bier waardig aan de naam Morricone.