Samuel Adams

Brouwerij
Boston Beer Company
Type
Boston Lager
Alcoholpercentage
5%

Waar in de film The Town Doug (Ben Affleck) een geheelonthouder is lusten zijn vrienden wel graag bier. En het liefst een bier uit Boston zelf natuurlijk.

De Samuel Adams Boston Lager werd lange tijd beschouwd als één van de beste Amerikaanse bieren en is ook vandaag nog een klassieker in de Verenigde Staten.

Hun motto is dat: “Amerika op de dromen en triomfen van mensen gebouwd is die een kans waagden om beter na te streven. De Boston Beer Company ondersteunt de mensen die blijven geloven in het bevorderen van een beter leven.” Naar goed voorbeeld van Samuel Adams zelf dus, waar het bier naar vernoemd is. Adams was één van de leiders in de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog en tevens medeondertekenaar van de Onafhankelijkheidsverklaring.

De Samuel Adams Boston Lager is oranje van kleur, licht troebel en heeft een mooie schuimkraag. De bittere afdronk met bloementoetsen afkomstig van de aromatische hopsoorten geeft dit bier, met hoog moutgehalte voor een blond bier, een mooie evenwichtige smaak. De afdronk is een zoete mengeling van moutkaramel en hop. Kortom, een bier met een volle, evenwichtige smaak dat je geproefd moet hebben tijdens een bezoek aan The Town.