Zatte Rita

Brouwerij
Van Den Bossche
Type
Belgisch Blond
Alcoholpercentage
6%

De Belgische actrice Jacky Lafon zette tot 2015 het personage van Rita Van Den Bossche neer, ook gekend als “Zatte Rita”, in de tv-serie Familie.

De gelijknamige brouwerij Van Den Bossche heeft Zatte Rita een begrip laten worden in de bierwereld. Jacky Lafon vindt dit overigens zelf een leuk eerbetoon.

Net als Harley Quinn heeft Jacky Lafon helaas een zware jeugd gehad. “We zijn thuis altijd bang geweest van ons vader. Ik heb dikwijls slaag gekregen, maar mijn moeder en mijn zussen ook. ‘Waarom doe je dit toch’, heb ik hem vaak gevraagd” aldus Lafon.

Toch heeft ze zich ondanks alle ellende vrijgevochten en speelde ze jarenlang één van de meeste geliefde personages van de Belgische televisie. Zo geliefd zelfs dat ze een eigen bier heeft gekregen. Waar ook een donkere versie van bestaat, maar wij kiezen uiteraard voor de blonde versie naar de haarkleur van Harley.

Zatte Rita Blond is een goudgeel bier met een witte stevige kraag. De smaak is zacht en volmondig en de afdronk is fruitig en lichtzoet.

Hierbij nog een paar redenen waarom jij als vrouw ook aan het bier moet:

Het is goedkoper dan wijn, de keuze is reuze, een bierdrinkende vrouw is hartstikke gezellig, je zou er volgens sommige onderzoeken zelfs van kunnen afvallen en stiekem vinden mannen het wel stoer.

Daarnaast moet je bij een chaotische film als Birds of Prey in minstens een zatte toestand verkeren om er vol in op te gaan. Doe net als Rita en drink haar bier. Drie kwart van de vrouwen drinkt inmiddels bier en 4 op de 10 vrouwen drinken minstens 1 keer per week bier. Wordt net zo hip als Harley en drink dus bier. Bird of Prey van Uiltje Craft Beer uit Haarlem kan natuurlijk ook.