12 Monkeys

Regie
Terry Gilliam
Cast
Bruce Willis, Madeleine Stowe, Brad Pitt
Speelduur
2u9min

In deze voortslepende tijden van het corona-virus is het moment aangebroken om onze favoriete virus-film te bespreken: 12 Monkeys.

In een door ziekte verwoeste toekomstige wereld wordt een veroordeelde man (Bruce Willis) ‘vrijwillig’ teruggestuurd in de tijd om informatie te verzamelen over het door de mens veroorzaakte virus dat de gehele bevolking op aarde heeft weggevaagd.

Daar wordt hij bijgestaan door een sceptische psychiater (Madeleine Stowe) en een gestoorde dierenactivist (Brad Pitt met zijn allereerste Oscarnominatie) waarvan zij vermoeden dat hij achter het dodelijke virus zit.

Nu half Nederland in quarantaine zit is er momenteel genoeg tijd om veel nieuwe of oudere films te kijken of om te herzien. Wij raden dan ook ten zeerste aan om te beginnen met 12 Monkeys en laten wij hopen dat het toekomstbeeld dat daar geschetst wordt niet onze toekomst van de wereld wordt.

Corona Premier

Brouwerij
Grupo Modelo
Type
Lager
Alcoholpercentage
4%

De film Contagion die ook over een snel verspreidend virus gaat hadden wij al eerder besproken en het bier met dezelfde naam daarbij ook al. Maar wist je dat er meerdere varianten van Corona bestaan?

Zo is er bijvoorbeeld ook de light-versie en de zogenaamde familiar. Wij kiezen bij de film 12 Monkeys voor de Corona Premier. Aangezien deze film voor ons de nummer 1 virus-film is.

Corona Premier is het eerste nieuwe bier van het merk Corona in dertig jaar en is ontstaan ​​uit de wens om de verfrissende en authentieke smaak van het merk Corona te leveren maar dan met minder calorieën en met minder koolhydraten. Dit om bierdrinkers aan te spreken die op zoek zijn naar een nog meer verfijnd en licht bier.

In deze donkere tijden zal dit bier onze eigen corona premier Mark Rutte dan ook wel moeten aanspreken. Het bier is namelijk net zo licht als hij.

Reactie toevoegen