Birds Of Prey

Regie
Cathy Yan
Cast
Margot Robbie, Rosie Perez, Ewan McGregor
Speelduur
1u49min

Klein lichtpuntje uit de tegenvallende film Suicide Squad was Margot Robbie die de rol van Harley Quinn vertolkte. Het personage Harley Quinn is beter bekend als de vriendin van de Joker uit de Batman verhalen.

Nu heeft zij dus haar eigen spin-off film gekregen met als volledige titel: Birds of Prey and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn.

De film begint met het nieuws dat de Joker het heeft uitgemaakt met Harley met als gevolg dat zij nu vogelvrij is verklaard. Gezien haar misdadige verleden heeft zij veel vijanden gemaakt die het nu op haar leven gemunt hebben. Eén van hen is gangsterbaas Roman Sionis (Ewan McGregor) alias Black Mask.

Als ondertussen de jonge Cassandra Cain een belangrijke diamant vindt die aan Black Mask toebehoort, besluiten Harley, Black Canary, Huntress en politieagente Renee Montoya, alias de Birds of Prey, samen te werken om haar te beschermen.

Waar de vrouwelijke versie van Ghostbusters faliekant faalde, de vrouwelijke versie van Ocean’s Eleven genaamd Ocean’s Eight flopte lijkt Birds of Prey te proberen om een vrouwelijke versie van Deadpool te worden. Tevens zo een antiheld waar we van zijn gaan houden, maar het grote succes laat ook hier nog op zich wachten.

De film is erg entertainend maar tegelijkertijd gaat het ook alle kanten op. Na tien minuten dachten we te lijden aan epilepsie door de snelle montage en de vele flashbacks en flashforwards, maar het wordt daarna gelukkig wel iets rustiger en plezieriger om naar te kijken.

In beschonken toestand en met een bijpassend bier in de hand is Birds of Prey best vermakelijk. Extra lof gaat uit naar Margot Robbie als Harley en naar Ewan McGregor als Black Mask die hun rollen met aanstekelijk plezier vertolken.

Zatte Rita

Brouwerij
Van Den Bossche
Type
Belgisch Blond
Alcoholpercentage
6%

De Belgische actrice Jacky Lafon zette tot 2015 het personage van Rita Van Den Bossche neer, ook gekend als “Zatte Rita”, in de tv-serie Familie.

De gelijknamige brouwerij Van Den Bossche heeft Zatte Rita een begrip laten worden in de bierwereld. Jacky Lafon vindt dit overigens zelf een leuk eerbetoon.

Net als Harley Quinn heeft Jacky Lafon helaas een zware jeugd gehad. “We zijn thuis altijd bang geweest van ons vader. Ik heb dikwijls slaag gekregen, maar mijn moeder en mijn zussen ook. ‘Waarom doe je dit toch’, heb ik hem vaak gevraagd” aldus Lafon.

Toch heeft ze zich ondanks alle ellende vrijgevochten en speelde ze jarenlang één van de meeste geliefde personages van de Belgische televisie. Zo geliefd zelfs dat ze een eigen bier heeft gekregen. Waar ook een donkere versie van bestaat, maar wij kiezen uiteraard voor de blonde versie naar de haarkleur van Harley.

Zatte Rita Blond is een goudgeel bier met een witte stevige kraag. De smaak is zacht en volmondig en de afdronk is fruitig en lichtzoet.

Hierbij nog een paar redenen waarom jij als vrouw ook aan het bier moet:

Het is goedkoper dan wijn, de keuze is reuze, een bierdrinkende vrouw is hartstikke gezellig, je zou er volgens sommige onderzoeken zelfs van kunnen afvallen en stiekem vinden mannen het wel stoer.

Daarnaast moet je bij een chaotische film als Birds of Prey in minstens een zatte toestand verkeren om er vol in op te gaan. Doe net als Rita en drink haar bier. Drie kwart van de vrouwen drinkt inmiddels bier en 4 op de 10 vrouwen drinken minstens 1 keer per week bier. Wordt net zo hip als Harley en drink dus bier. Bird of Prey van Uiltje Craft Beer uit Haarlem kan natuurlijk ook.

Reactie toevoegen