Bohemian Rhapsody

Regie
Bryan Singer
Cast
Rami Malek, Lucy Boynton
Speelduur
2u14min

Who wants to break free from corona? Na al twee reviews te hebben gedaan over corona bier zitten we nog steeds in lockdown. Geen bezoekjes aan de bioscoop gebracht dus. Vandaar dat wij deze keer kiezen voor een film die al in de bioscoop is geweest.

Wat is Queen zonder Freddie Mercury? Eigenlijk dan niks meer. Er zijn nog pogingen gedaan om de band voort te zetten met onder andere de vocale inbrengen van Paul Rogers, Adam Lambert en zelfs een keer met George Michael achter de microfoon die op zijn beurt wel een enorme hit scoorde met zijn versie van Somebody To Love. Maar zonder leadzanger Freddie zijn de overige bandleden Brian May (gitarist), Roger Taylor (drummer) en de inmiddels zelf gestopte John Deacon (bassist) aangewezen op hun oude repertoire. De film Bohemian Rhapsody gaat dan ook niet echt over Queen, maar meer over het leven van Farrokh Bulsara die wereldwijd beroemdheid en succes zal vergaren onder zijn toekomstige artiestennaam: Freddie Mercury.

De rol van Freddie Mercury ging uiteindelijk niet naar Sacha Baron Cohen (Ali G, Borat), maar naar de toen nog relatief onbekende Rami Malek (Mr. Robot). Dat is een goede keuze gebleken want hij won zo een beetje elke filmprijs die er maar te bedenken valt voor zijn vertolking. Inclusief de Oscar voor Beste Mannelijke Hoofdrol.

Voor muziekliefhebbers en die in het bijzonder van de muziek van Queen zullen de film vast al gezien hebben, maar wie dat nog niet heeft gedaan wordt aangeraden dat wel te gaan doen. De muziek van Queen is nou eenmaal tijdloos en het spel van Rami Malek is een genot om naar te kijken. Het is alsof de in 1991 overleden zanger weer even herleeft.

Freddie Murkury

Brouwerij
Mikkeller
Type
Dubbel NEIPA
Alcoholpercentage
9.2%

Aangezien we al eerder hebben vastgesteld dat Queen niks is zonder Freddie Mercury kunnen wij hier ook wel stellen dat de film Bohemian Rhapsody niks is zonder een Freddie Murkury bier van de wereldberoemde Deense brouwerij Mikkeller. Zij zijn gemaakt voor elkaar. Zo lijkt het.

De naam lijkt misschien niet meer dan een woordspeling, maar Freddie Murkury staat vol van de heerlijke hopwaas die de IPA van New England is gaan typeren. Het is echter niet beklemmend troebel, maar lijkt meer op een ongefilterde appelcider dan op een sinaasappelsap. Absoluut geen sediment valt naar de bodem, wat drinkers zou moeten verrukken die het beu zijn om twintig euro uit te geven aan een vier-pack van IPA in New England-stijl, alleen om klontjes eiwit rond de bodem te laten drijven.

Mikkeller heeft leven gegeven aan enkele van de meest excentrieke bieren ter wereld. Het heeft honderden limited releases uitgebracht op zijn 43 partnerlocaties in 21 steden in 16 landen en heeft geen gebrek aan creativiteit getoond in dit nomadische streven. Maar door de gelijkenis van Queen frontman en Bohemian Rhapsody onderwerp Freddie Mercury te coöpteren voor zijn New England-stijl dubbel IPA Freddie Murkury, heeft Mikkeller laten zien dat dit specifieke bier op weg is naar glorie.

Een New England IPA of de NEIPA, wordt ook wel een Hazy IPA genoemd vanwege de waas die het kan hebben, maar in de afgelopen jaren is de term Hazy IPA nu algemeen bekend of geaccepteerd als de NEIPA en de termen worden vaak door elkaar gebruikt. De NEIPA kan om verschillende redenen troebel worden. Troebel was wel het leven van Freddie Mercury zeker wel maar het bier Freddie Murkury zeker niet. Proberen die film en dat bier.

Reactie toevoegen