Doctor Sleep

Regie
Mike Flanagan
Cast
Ewan McGregor, Rebecca Ferguson
Speelduur
2u31min

Het is bijna veertig jaar geleden dat een inmiddels op leeftijd geraakte Danny “Doc” Torrance (Ewan McGregor nu) voor het eerst voet zette in het Overlook Hotel. In The Shining van Stanley Kubrick welteverstaan. Want voor het gemak slaan we de versie uit 1997 maar even over. Dat heeft het publiek immers ook gedaan.

In dit wederom door Stephen King geschreven vervolg werkt Danny als een nachtverpleger in een tehuis waar hij er zorg voor draagt dat de bejaarde bewoners rustig kunnen gaan ‘slapen’ als de tijd voor hen is gekomen om heen te gaan. Dan ontmoet hij een jong meisje die net als hij beschikt over bijzondere gaven ‘the shining’ genaamd. Zij waarschuwt hem dat er een sekte bestaat die om zelf onsterfelijk te zijn en te blijven zich voeden aan met name kinderen die over deze bijzondere gaven beschikken. Om dit kwaad te stoppen moet Danny voor een laatste keer terug naar het beruchte Overlook Hotel waar de boze machten nog steeds overheersen.

In het hotel moet hij de demonen uit zijn verleden confronteren om het meisje te redden. Ook zijn vader en moeder, in The Shining nog gespeeld door Jack Nicholson en Shelley Duvall, komt hij weer tegen. Zij worden nu vertolkt door andere acteurs en zijn gelukkig niet nagebootst door een computer. Alleen daarom al verdiend de film een extra ster. Als je zin hebt in nostalgie kijk dan eerst Kubricks The Shining (nog een keer) voordat je incheckt bij Doctor Sleep.

Nightporter

Brouwerij
Bronckhorster Brewing Company
Type
Porter
Alcoholpercentage
8%

Deze krachtige stout porter dankt zijn naam logischerwijs aan zijn nachtzwarte kleur. Daarnaast laat de naam zich vanuit het Engels vertalen naar het Nederlandse woord voor nachtportier.

Een nachtportier (ook wel nachtreceptionist) is iemand die gedurende de nacht als aanspreekpunt fungeert voor gasten in een hotel. Hij verricht de gebruikelijke receptionele en servicegerichte taken, maar dan uitsluitend in de nachtelijke uren. De nachtportier heeft dan ook veel weg van een nachtverpleger in een tehuis.

De krachtige geur van gebrande mout, bittere chocolade en koffie maken van de Nightporter een bijna zwart bier met een rood/bruinkleurige schuimkraag. De smaakassociaties van espresso en pure chocolade zorgen ervoor dat je tijdens het drinken van dit bier in ieder geval wakker blijft tijdens de donkere uurtjes.

Reactie toevoegen