El Camino

Regie
Vince Gilligan
Cast
Aaron Paul, Jesse Plemons
Speelduur
2u2min

Deze Breaking Bad Movie is de op Netflix te bekijken afsluiter van de baanbrekende en zeer populaire tv-serie van dezelfde naam waarin een leraar scheikunde door omstandigheden besluit om crystal meth producent te worden. Met alle gevolgen van dien.

In El Camino volgen we echter niet meer de avonturen van leraar Walter White (Bryan Cranston) maar volgen wij zijn partner-incrime Jesse Pinkman (Aaron Paul). Wie het laatste seizoen van Breaking Bad nog kan herinneren weet dat Jesse uiteindelijk ontsnapt uit de handen van een meedogenloze drugs/neonazibende. Zijn herwonnen vrijheid tegemoet rijdend in een oude El Camino.

De film pakt de draad hier weer op. Voor wie de serie niet gezien heeft is El Camino een film om aan zich voorbij te laten gaan. Het achterliggende verhaal en de verschillende cameo’s zullen dan geen hout snijden. Maar voor wie vijf seizoenen Breaking Bad niet genoeg was dan is deze film een waardig afsluiter en voor de fans een must. Waar anders dan alleen nog in grappig bedoelde sketches zien we Bryan Cranston nog één keer schitteren als ‘Heisenberg’? Juist.

Desperados

Brouwerij
Desperados NL
Type
Lager
Alcoholpercentage
5.9%

Desperado betekent volgens de dikke Van Dale: een ‘tot het uiterste gedreven mens’. Precies de omschrijving van scheidkundeleraar Walter White (Bryan Cranston) die mede door zijn ongeneeslijke ziekte de hulp inroept van Jesse Pinkman (Aaron Paul) om snel geld te verdienen voor zijn gezin door middel van het produceren en verkopen van crystal meth.

Breaking Bad de serie is wat ons betreft onlosmakelijk verbonden met New Mexico. De staat in de Verenigde Staten waar het meeste van het verhaal zich afspeelt. En wie Mexico zegt, zegt tequila.

Waar in elke supermarkt Desperados, ’s werelds eerste bier met de spirit of tequila, te verkrijgen is en waar ook in bijna elke huiskamer in Nederland de streamingdienst Netflix te bekijken is zeggen wij dat de combinatie van Desperados met El Camino hetzelfde is als dat 1 + 1 = 2 is. Niets om je tegen te houden dus. Net als Jesse Pinkman.

* Heb je een sixpack? Vergeet dan niet om ook The Road To El Camino te kijken, tevens te zien op Netflix, voor een blik achter de schermen.

John Wick

Hele mooie film en lekker biertje!

Pieter

Zeer leuke film!

Walter

Hoi Jesse, fijn dat jij een film hebt en ik niet. Groetjes WW.

Reactie toevoegen