The Heat

Regie
Paul Feig
Cast
Sandra Bullock, Melissa McCarthy
Speelduur
1u57min

Regisseur Paul Feig volgt het nog enigszins kijkbare Bridesmaids op met The Heat. Wederom met Melissa McCarthy in een hoofdrol. In The Heat wordt ze bijgestaan door een zoekende Sandra Bullock. Waar is de lol te beleven? Lijkt ze zich, net als de kijker, af te vragen.

Grootste probleem voor ons ligt bij de casting van Melissa McCarthy. Waar ze voor Bridesmaids nog haar eerste Oscarnominatie in de wacht sleepte lijkt ze nu te solliciteren naar een Razzie Award. Na The Heat volgde voor haar o.a. Spy en de verschrikkelijke Ghostbusters remake. Bedankt Paul Feig.

Toch volgde haar tweede Oscarnominatie met Can You Ever Forgive Me? Wij kunnen haar echter niet vergeven voor haar rol als de grofgebekte, veel te zware en totaal niet komische politieagente Mullins die zij in The Heat gestalte geeft. Letterlijk en figuurlijk. Kijk liever nog een keer naar The Hard Way wat in principe dezelfde maar betere film is als u per se het plot van The Heat wilt weten.

Zelfs de aanwezigheid van (Oscarwinnaar) Sandra Bullock, die als FBI-agent Ashburn het tegenovergestelde is van Mullins, kan niet voor de nodige humor en de ontbrekende warmte zorgen. Wie het wel volhoudt om The Heat af te kijken zal van een koude kermis thuiskomen.

Sambalbij

Brouwerij
De Halve Maan
Type
Belgisch Blond
Alcoholpercentage
6%

De zoutloze vertoning die zichzelf The Heat noemt kan wat ons betreft wel wat peper gebruiken. Daarom stellen wij de Sambalbij voor.

Sambalbij van Stanislaus Brewskovitch Craft Beer is een makkelijk drinkbaar, licht zoet blond bier, met een klein beetje bloemenhoning en een subtiel chilipepertje. Het pepertje komt langzaam op gang, maar overheerst nooit.

De film blijft weliswaar niet hangen, maar na (“komisch”) film cliché na cliché te hebben doorstaan is het verrassende Sambalbij iets anders en daar blijft tenminste wel iets hangen: het pepertje. De nodige warmte die The Heat zo jammerlijk ontbeert.

Reactie toevoegen