Hellboy (2019)

Regie
Neil Marshall
Cast
David Harbour, Milla Jovovich
Speelduur
2u

Een leuke zondag film die ondanks alle slechte kritieken best vermakelijk is. Nee, dit is niet de (eerste) versie van Oscarwinnaar Guillermo del Toro, maar de meest recente verfilming van het door Mike Mignola bedachte stripfiguur.

Hellboy is een half-demon die in de laatste dagen van de  Tweede Wereldoorlog naar de aarde werd gehaald door de Nazi’s. Het ritueel werd onderbroken door de geallieerden die de toen nog jonge Hellboy meenamen en in bescherming lieten opgroeien. Hellboy weigert te accepteren dat hij 'slecht' is omdat hij een demon is. Samen met een groep andere, om andere redenen, aparte figuren onderzoekt hij paranormale en bovennatuurlijke meldingen. In deze versie moet Hellboy het opnemen tegen een oude tovenares (Milla Jovovich) die uit is op wraak.

De film werd oorspronkelijk ontwikkeld als het vervolg op Hellboy II: The Golden Army, maar door het afhaken van zowel regisseur Guillermo del Toro als hoofdrolspeler Ron Perlman werd uiteindelijk besloten om de film als een reboot van de franchise uit te brengen. De rol van Hellboy wordt nu gespeeld door David Harbour, beter bekend van de serie Stranger Things.

Het resultaat is minder gelikt dan de eerste twee films, maar als je houdt van monsters, fantasy en van meer horror dan ben je op het juiste adres. De goedkope special effects en het slappe verhaal zijn het beste om op de koop toe nemen. Gewoon zonder na te denken alles op je af laten komen. Wij hebben ons in ieder geval best vermaakt.

Hellfest

Brouwerij
Brasserie Mélusine
Type
IPA
Alcoholpercentage
6.66%

Met een alcoholpercentage van 6.66% is het uit Frankrijk afkomstige Hellfest het ideale bier om bij een film als Hellboy te drinken. Niet te veel over nadenken, gewoon doen.

Hellfest is een fruitige India Pale Ale met een smakelijke bitterheid. Denk aan abrikozen, perzik en andere tropische vruchten in combinatie met wat kruidigheid en een bittertje dat even blijft hangen. Ideaal om snel weg te drinken.

Een IPA-bier gaat goed samen met diverse kazen en past daarom dan ook prima bij een ‘cheesy’ film als Hellboy. Hellfest IPA is een duivel van een bier maar smaakt als een feestje.

Gijs

Vond ‘t hoofd van Ron Perlman toch beter passen :)

Reactie toevoegen