It's A Wonderful Life

Regie
Frank Capra
Cast
James Stewart, Donna Reed, Lionel Barrymore
Speelduur
2u10min

Een engel wordt vanuit de Hemel naar Aarde gestuurd om een gedesillusioneerde zakenman te helpen.

George Bailey (James Stewart) droomde van een leven als avonturier maar moet door omstandigheden de bank van zijn vader overnemen waardoor hij het plaatsje Bedford Falls nooit zal kunnen verlaten. Zijn hele leven bestaat dan uit het helpen van de inwoners van dit dorp en om te voorkomen dat de nare rijke zakenman Mr. Potter (Lionel Barrymore) de boel overneemt.

Als het vermogen van de bank door een knulligheid verloren raakt op nota bene Kerstavond is de bankinspecteur van plan om de zaak te sluiten. George beseft zich dat dit het einde zal betekenen voor de inwoners van Bedford Falls, dat de alleen op geld beluste Mr. Potter alles zal overnemen en dat hij zichzelf nooit meer met goed fatsoen zou kunnen vertonen aan zijn vrouw (Donna Reed) en kinderen.

George overweegt op dat moment om zelfmoord te plegen omdat hij denkt dat iedereen beter af zal zijn zonder hem. Dan komt de reddende engel hem tegemoet en toont hij aan hoe anders het leven er uit gezien zal hebben als George nooit zou hebben bestaan...

Deze bekende filmklassieker wordt in Amerika meestal op Kerstavond getoond en toont de kracht van familie en vriendschap aan. Precies waar de hele Kerstgedachte op gestoeld is.

X.M.A.S.

Brouwerij
White Pony Microbrewery
Type
Winterbier
Alcoholpercentage
6%

Bij een Kerstfilm hoort natuurlijk ook een Kerstbier. Daar zijn er heel veel van, maar wij kiezen bij de film It’s A Wonderful Life voor de X.M.A.S. van de Italiaanse White Pony Microbrewery.

Frank Capra de regisseur van de film is ook afkomstig uit Italië. Hij is namelijk geboren op Sicilië. Zijn films staan daarnaast vaak bekend om het suikerzoete gehalte. Zie ook Mr. Smith Goes To Washington en It Happened One Night van hem bijvoorbeeld.

De X.M.A.S. is zoals de meeste Kerst- of winterbieren ook behoorlijk zoet te noemen. Het bevat tonen van geroosterde mout, chocolade en koffie, maar is wel zeer toegankelijk. Het is een bier dat verbroedert, een bier met een echte kerstgedachte.

Wie kans wil maken om zelf een X.M.A.S.-bier te winnen moet even naar de actie op onze Facebookpagina kijken.

Vergeet dan ook niet om ons tijdens de feestdagen even te liken, te volgen en om ons te delen met de rest van de familie. Fijne Kerstdagen!

Reactie toevoegen