Judy

Regie
Rupert Goold
Cast
Renée Zellweger
Speelduur
1u58min

Judy is een biografische film over een periode uit het leven van de bekende zangeres en actrice (zij was de originele Dorothy in The Wizard of Oz) Judy Garland. Renée Zellweger die haar in de film speelt mocht voor haar vertolking de Oscar voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol mee naar huis nemen.

De film begint als Judy Garland samen met haar jonge verloofde in het Verenigd Koninkrijk arriveert om er enkele uitverkochte concerten in de Londense nachtclub The Talk of the Town voor te bereiden. Ze hoopt na een reeks privé- en drugsproblemen een comeback te maken. Tussendoor zien we hoe de jonge Garland opgroeide op filmsets en sluiten we gepast af met haar bekendste lied Somewhere Over The Rainbow.

Judy deed ons denken aan andere biografische films over bekende vrouwen zoals Grace of Monaco (met Nicole Kidman) en aan Diana (met Naomi Watts). Zellweger en de film zijn wel iets beter dan deze voorbeelden, maar we hadden toch op meer verhaal gehoopt. In principe is het eerste uur van de film hetzelfde als het laatste uur.

Wie geïnteresseerd is in Judy Garland of sowieso een liefhebber is van de biopic dan is Judy de moeite van het kijken waard. Leuk drinkspelletje: neem zelf elke keer een slok als mevrouw Garland dat ook doet.

Gin Weizen

Brouwerij
Gebrouwen door Vrouwen
Type
Hefeweizen
Alcoholpercentage
6%

Er zijn vele favoriete drankjes van Judy Garland als we de film moeten geloven. Vooral wodka en gin vielen bij haar goed in de smaak. Laat de Nederlandse brouwerij Gebrouwen door Vrouwen nou net een bier hebben gemaakt met de smaak van gin.

Gin Weizen is een fris witbier gebrouwen met gerst, tarwe en speltmout. De speciale smaak komt van de gin kruiden die aan het bier zijn toegevoegd. Dit bier is perfect voor ieder moment van de week, altijd en overal. Who needs a gin-tonic?

Gebrouwen door Vrouwen is ontstaan als hobby van twee Amsterdamse zussen. Ze begonnen in 2013 met bier brouwen, gewoon thuis in een pan van 35 liter. Met vallen en opstaan hebben ze zich het brouwproces eigen gemaakt en nu weten ze precies hoe ze een fris, zoetig en smaakvol bier kunnen maken. Thuis experimenteren ze verder door om steeds weer nieuwe bieren te creëren. De beste bieren worden in grote hoeveelheden gebrouwen zodat iedereen ervan kan meegenieten.

Ander leuk weetje: volgens de New York Post kan het zijn dat als je veel gin-tonic drinkt een mogelijke psychopaat bent. Dat Judy Garland ze niet allemaal meer op een rijtje had was wel duidelijk, maar om haar nu meteen een psychopaat te noemen gaat ook weer wat ver. Zeggen wij met een knipoog.

Reactie toevoegen