Knives Out

Regie
Rian Johnson
Cast
Daniel Craig, Ana de Armas, Chris Evans
Speelduur
2u10min

Als de bestverkopende misdaadschrijver Harlan Thrombey (Christopher Plummer) dood wordt aangetroffen in zijn landhuis wordt privédetective Benoit Blanc (Daniel Craig) ingeschakeld om uit te zoeken wat er gebeurd is.

Snel wordt duidelijk dat het om een misdrijf gaat en als hoofdverdachten worden de leden van zijn excentrieke familie gezien. Een gezin bestaande uit zure en bittere (klein)kinderen die vooral uit zijn op de gigantische erfenis van hun vader of opa.

De film doet denken aan de oude films en verhalen van weleer over privédetectives als Sherlock Holmes en Hercule Poirot. De verwijzingen naar hen en naar het werk van schrijfster Agatha Christie zijn dan ook duidelijk aanwezig. Als je van Cluedo houdt dan is deze film zeker één die je gezien moet hebben. Kan jij erachter komen wie achter het misdrijf zit?

Met een sterrencast bestaande uit Daniel Craig, Chris Evans, Jamie Lee Curtis, Don Johnson, Toni Collette, Michael Shannon, Ana de Armas en Christopher Plummer zijn de messen in Knives Out duidelijk geslepen. Voeg daar een intrigerend plot aan toe en we hebben een onverwachte film hit zo op het einde van het jaar.

He Don't Gotta Clue

Brouwerij
Together We're Bitter
Type
Blond
Alcoholpercentage
4.5%

Wie zoekt zal vinden wordt er wel eens gezegd. He Don’t Gotta Clue is een bier afkomstig uit Canada en zal helaas niet zo makkelijk te vinden zijn in Nederland. Dat is jammer want het bier past perfect bij een film als Knives Out.

De titel van het bier is een verwijzing naar de privédetective Benoit Blanc (Daniel Craig) die, als een hedendaagse Hercule Poirot met een Frans zuidelijk accent en alles, aan het begin van de film duidelijk nog geen idee heeft waar hij mee te maken heeft. Net als de kijker overigens.

Together We’re Bitter, of de TWB cooperative brewing company, is de naam van de brouwerij die de He Don’t Gotta Clue produceert. Bitter is het bier, maar bitter is ook de familie Thrombey die samen niet zo veel om de dood van Harlan geven, maar meer om zijn erfenis.

Star Wars: The Last Jedi was de film die schrijver/regisseur Rian Johnson voor Knives Out maakte. Om de wat wrange nasmaak van die film weg te spoelen stellen wij voor om naar de ‘whodunnit’ Knives Out te gaan en als het even kan met het bijpassende bier He Don’t Gotta Clue in de hand. Het wordt zeker goedgemaakt en laat het bier je smaken.

Reactie toevoegen