Mad Max: Fury Road

Regie
George Miller,
Cast
Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult
Speelduur
2u

Op veler verzoek van jullie kwam bij ons de vraag binnen: welk bier koppel je aan een film als Mad Max: Fury Road. Daar zo dadelijk het antwoord op. Nu bespreken we eerst, wat het Britse filmtijdschrift Empire onlangs heeft uitgeroepen tot de Beste Film van de afgelopen twintig jaar, het vierde deel uit de Mad Max saga: Fury Road.

Na een nucleaire oorlog, of iets van die strekking, is de wereld één grote woestijn geworden. De beschaving van de mensheid bestaat voornamelijk uit het zoeken en verzamelen van water, voedsel en brandstof.

De monsterlijke leider Immortan Joe (Hugh Keays-Byrne, die ook al in de allereerste Mad Max speelde) stuurt zijn soldaat Furiosa (Charlize Theron) op pad met de brandstofvrachtwagen om benzine te verzamelen. Als hij ontdekt dat ze een andere route neemt die leidt naar vijandelijk gebied, komt hij er tevens achter dat zijn vijf vrouwen ontsnapt zijn met behulp van Furiosa. Joe roept heel zijn leger op om Furiosa te stoppen.

Eén van Joe's gevangenen Max Rockatansky (Tom Hardy)  rijdt vastgebonden voor op de wagen van soldaat Nux (Nicholas Hoult) mee. Als ze tijdens de achtervolging in een zandstorm terechtkomen kan Max ontsnappen van het leger van Joe en voegt hij zich daarna bij Furiosa en de vijf vrouwen.

Kort gezegd is dit het verhaal van Fury Road, maar daar gaat het bij de Mad Max films eigenlijk niet om. Waar het wel om gaat is om heel veel actie, spectaculaire achtervolgingen en schitterend gefilmde stunts. Fury Road is wat dat betreft geen uitzondering. Zelfs niet zonder de aanwezigheid van Mel Gibson die in de voorgaande drie delen de rol van Max vertolkte.

Wie dit met zes Oscars bekroonde meesterwerk uit Australië nog niet gezien heeft wordt aangeraden dit dus te gaan doen. Mits je van actie en spektakel houdt natuurlijk, maar drink gerust eerst je bier op. Het bier dat wij koppelen aan Mad Max: Fury Road is namelijk een speciaalbier voor de echte liefhebber.

Freak Gasoline Fight Accident

Brouwerij
New Image Brewing
Type
Imperial Stout
Alcoholpercentage
12.5%

Freaks. Benzine. Actie. Ongelukken. Alles komt aan bod in Mad Max: Fury Road. Gelukkig heeft dit bier dus dezelfde naam als de hoofdthema’s die aan bod komen in de Mad Max saga;

Freaks
Wat is een apocalyptisch landschap zonder freaks? Helemaal niks natuurlijk. Gelukkig voor ons komt onze hoofdrolspeler Max Rockatansky genoeg freaks tegen op zijn pad. En de meeste zijn hem helaas slecht gezind. Dit bier daarentegen is ons gelukkig wel goed gezind en brengt ons door onder meer zijn koffiesmaak goed op gang;

Gasoline
In de Mad Max films draait het er meestal om dat wie de meeste benzine of brandstof bezit het verste komt in de wereld en de dienst uitmaakt. Ook in Fury Road is brandstof een belangrijk onderdeel van het verhaal. Bier kan daar opvolgend ook fungeren als brandstof voor het menselijk lichaam. In bier zitten namelijk koolhydraten en deze zijn een belangrijke bron van energie. Maar goed ook, want anders komen we niet in beweging;

Actie
Fury Road is één van de beste actiefilms van de afgelopen tijd. Dit bier met maar liefst 12.5% alcohol vergt van de drinker ook de nodige energie. Let dus goed op qua hoeveelheden, want;

Ongelukken
In de films gebeuren een hoop ongelukken. Gelukkig is dat allemaal in scene gezet. In Fury Road zelfs zo goed in scene gezet dat er vooral van echt stuntwerk gebruik is gemaakt en amper van de computer. Wat bier drinken betreft: doe het verantwoordelijk. Drink niet te veel en ga sowieso niet achter het stuur zitten. Geniet en drink bij Mad Max een Freak Gasoline Fight Accident bier.

Reactie toevoegen