Once Upon a Time ... in Hollywood

Regie
Quentin Tarantino
Cast
Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie
Speelduur
2u41min

Once Upon a Time … in Hollywood is de negende film geschreven en geregisseerd door Quentin Tarantino. Het is zijn lofzang op het Hollywood van weleer.

Eerder bracht hij al hommage aan de gangsterfilm (Reservoir Dogs, Pulp Fiction), blaxploitation (Jackie Brown), actiefilms uit Hong Kong en Japan (Kill Bill), oorlogsfilms (Inglorious Basterds) en aan de western (Django Unchained, The Hateful Eight).

In Tarantino’s sprookje over het Hollywood van de jaren 60 draait het om de fictieve filmster Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en zijn stuntman Cliff Booth (Brad Pitt). Dalton zit in de nadagen van zijn filmcarrière wanneer de rijzende filmster Sharon Tate (Margot Robbie) en haar man, de succesvolle filmmaker Roman Polanski (Rafal Zawierucha), naast hem komen te wonen. Ondertussen arriveert ook ene Charles Manson in Los Angeles.

We weten inmiddels allemaal hoe het is afgelopen met Sharon Tate (zo niet, lees dan even verder), maar daar gaat het bij Tarantino niet om in Once Upon a Time … in Hollywood. Hij wil ons meenemen in zijn liefde voor de bekendste filmstad ter wereld in plaats van ons een geschiedenisles voor te schotelen. Dat is wat de film zo origineel maakt zonder het einde te verklappen.

Once Upon a Time … in Hollywood is voor elke filmliefhebber en fan van Quentin Tarantino een aanrader. Leonardo DiCaprio schittert, Margot Robbie straalt als Sharon Tate en Brad Pitt steelt de show en won zelfs de Oscar voor Beste Acteur in een Bijrol voor zijn vertolking van stuntman Cliff en tevens beste vriend van DiCaprios Rick Dalton.

Ter nagedachtenis aan het oude Hollywood en ter ere van Sharon Tate heffen wij nu het glas.

Hollywood Blondie

Brouwerij
Golden Road Brewing
Type
Belgisch Blond
Alcoholpercentage
5.6%

In de nacht van 8 op 9 augustus 1969 drongen vier aanhangers van sekteleider Charles Manson in zijn opdracht het huis van Polanski en Tate binnen. Manson zou de bedoeling hebben producer Terry Melcher te vermoorden, die had geweigerd om een plaat met Manson op te nemen en die het huis eerder bewoonde, maar die niet aanwezig was. Ook gefilmd voor Once Upon a Time … in Hollywood, maar alleen terug te vinden onder de ‘deleted scenes’ op de DVD/Blu-ray van de film.

Eenmaal binnen werden Jay Sebring (een beroemde kapper, in de film gespeeld door Emile Hirsch), Abigail Folger (erfgenaam van een rijke koffiehandelaar) en filmactrice Sharon Tate uit hun bedden gehaald. Omdat Jay Sebring protesteerde tegen de ruwe behandeling van Tate, werd hij doodgeschoten. Abigail Folger probeerde te vluchten, maar werd getackeld en neergestoken. Folger werd met in totaal 28 messteken om het leven gebracht. Tate vroeg om genade, bood aan om als gijzelaar te dienen, maar zij werd ook gedood door 16 messteken.

Een tragisch waargebeurd verhaal wat wij helaas niet mooier kunnen maken dan het is. Gelukkig kan Tarantino dat wel.

Ter ere van de vermoorde blondine uit Hollywood drinken wij bij de film Once Upon a Time … in Hollywood een Hollywood Blondie bier van Golden Road Brewing uit Los Angeles opdat wij haar nooit zullen vergeten.

Hollywood Blondie is een bier in de stijl van een Belgisch blond maar dan met fruitige smaken van passievrucht en perzik. Dit zoetje is precies wat wij nodig hebben.

Reactie toevoegen