Parasite

Regie
Bong Joon Ho
Cast
Kang-Ho Song, Sun-Kyun Lee
Speelduur
2u12min

Een werkloze familie uit Zuid-Korea verkeert in geldnood. Ze leven in een krap en donker souterrain en de leefomstandigheden worden er niet beter op. De kinderen besluiten na een tip van een vriend om een diploma te vervalsen zodat de zoon de privéleraar van de dochter van de rijke familie genaamd Park, kan vervangen.

Wanneer hij wordt aangenomen en in de wereld van de rijke familie belandt, maakt hij van zijn nieuwe positie misbruik om ook zijn werkloze gezinsleden aan een baan te helpen. Terwijl ze doen alsof ze elkaar niet persoonlijk kennen, werken de gezinsleden zich in een mum van tijd in de luxueuze woning van de familie Park binnen. Hun nieuwe bestaan loopt echter niet zoals gepland.

Deze originele film won al eerder de Gouden Palm in Cannes, de Golden Globe voor ‘Best Foreign Language Film’ en heeft zes Oscarnominaties binnengesleept. Die voor ‘Best International Film’ zal Parasite naar onze verwachting dan ook niet ontgaan.

Daarnaast heeft Parasite al meer dan 190.000 bezoekers getrokken. Het is nog nooit eerder gebeurd dat een Koreaanse film in Nederland zoveel mensen trok. Oldboy en The Chaser ook uit Zuid-Korea, of Memories of Murder en The Host van dezelfde regisseur zijn andere titels die ook het bekijken meer dan waard zijn.

Maar parasiteer niet alleen op eerdergenoemde feitjes of op onze bescheiden mening, maar kijk zelf naar deze Hitchcock-achtige film en oordeel zelf. Neem daar vanzelfsprekend een bijpassend bier bij. Hite bijvoorbeeld.

Hite

Brouwerij
HiteJinro
Type
Lager
Alcoholpercentage
4.3%

Het meest verkochte bier in Zuid-Korea. Hite pils is zoet en goudgeel, met een dunne body en een minimale kop. Het is gestileerd op Amerikaanse rijstlagers zoals Budweiser.

Hite bier wordt gebrouwen uit gerstemout en rijst. Samen met de bieren Oriental Brewery en Cass wordt Hite vaak aangetroffen in de tap in Zuid-Koreaanse bars en pubs. De meeste drinkers beschouwen de tapversies van Hite, Oriental Brewery en Cass als min of meer uitwisselbaar in prijs en smaak, omdat de meeste Zuid-Koreaanse bieren worden gebrouwen uit rijst.

Velen durven zelfs te beweren dat er maar weinig bieren bestaan die zo naar pis smaken als het pils uit Zuid-Korea. Desondanks worden de brouwsels als Cass en Hite al jarenlang enorm goed verkocht, waar zo een 95 procent van de biermarkt uit bestaat. Maar degenen die wél van lekker bier houden, hebben geluk. Er is een heuse biertrend op gang in Zuid-Korea. Deze trend bestaat echter nog niet lang. Wie zorgde dan voor de plotselinge enorme groei in de vraag naar goed bier? Zuid-Koreaanse vrouwen.

Koreaanse mannen zijn nog niet zo enthousiast. Als ze drinken, doen ze dat om zat te worden. En als je snel dronken wilt worden, werkt sterke drank als soju of whisky sneller dan bier, dus er is weinig interesse bij de mannen om alle verschillende smaken bier te proberen.

De mannen beginnen vaak wel met drinken maar de vrouwen brengen de zaakjes echt op gang. In Parasite is het niet anders. Wat denk jij? Smaakt Hite bier echt naar pis of is het gewoon een lekker pils?

Maurits Jacobs

Old boy en the Chaser zijn niet van Bong Joon Ho.
In parasite zit eigenlijk ook al een bier dat beter hun situatie reflecteert, FiLite, het goedkoopste bier van Zuid Korea en verbazend genoeg smaakt het verdacht veel naar Brand.

Reactie toevoegen