Spider-Man: Far From Home

Regie
Jon Watts
Cast
Tom Holland, Jake Gyllenhaal, Zendaya, Samuel L. Jackson
Speelduur
2u9min

Far From Home is de 23ste film in de ‘Marvel Universe’ en de zevende speelfilm, animatie en niet Amerikaanse versies nagelaten, over Spider-Man. Daarnaast is het een vervolg op Spider-Man: Homecoming. Tom Holland neemt opnieuw de rol van Peter Parker en zijn alter ego Spider-Man tot zich. Samuel L. Jackson keert terug als Nick Fury en net als in Homecoming speelt Zendaya de rol van MJ.

In de film organiseert de school van Peter Parker een reis van twee weken door Europa. Peter is van plan om in die periode plezier te maken met zijn vrienden en even geen Spider-Man te zijn. Daarnaast wil hij zijn klasgenote MJ de liefde verklaren. Nadat ze aankomen in Venetië, valt daar, net als in het begin van de film, een zogenaamde Elemental (water) aan. Terwijl Peter noodgedwongen als Spider-Man zijn vrienden beschermt, doodt de mysterieuze Quentin Beck (Jake Gyllenhaal), net als de eerste Elemental (aarde), ook deze verschijning.

Verder door Europa reizend komen ze nog meer van deze Elementals tegen en de vraag rijst: wie of wat zijn deze verschijningen en wat is de rol van de geheimzinnige Beck die ook iedere keer weer op het juiste moment ten tonele verschijnt?

Spider-Man: Far From Home is een verrassend leuke en onderhoudende film. Wat ons betreft een verbetering ten opzichte van voorganger Homecoming. Wat goed gevonden is, is dat de bekende superheld voor een keer niet alleen op vertrouwde grond in New York opereert, maar ook eens ons continent aandoet. Zelfs Nederland en Jeroen van Koningsbrugge als een Oranjesupporter komen langs.

Voor het door ons gekozen bijpassende bier hoeven we dan ook in ieder geval niet ver van huis.

Lichte Tongval

Brouwerij
Tongval
Type
Saison
Alcoholpercentage
5.4%

Zoals gezegd doet Peter Parker in Spider-Man: Far From Home tijdens zijn Europese schoolreisje ook Nederland aan. Om precies te zijn beland onze held bij toeval in Broek op Langedijk. Laat daar nou net ook een brouwerij zijn.

Tongval is de naam van deze bierbrouwerij uit Broek op Langedijk die is opgericht in 2014. De brouwerij is naar eigen zeggen een eigenzinnig bierlabel van Nederlandse bodem van en voor fijnproevers:

“Wij Minco Eggersman, Jedi Noordegraaf en Onno Groeneveld zijn nieuwe paden ingeslagen op zoek naar nieuwe recepten, unieke combinaties en bijzondere verhalen. Wij geloven dat het drinken van (speciaal) bier meer is dan je dorst lessen. Tongval wil de tijd even stil zetten en het bier delen, gelijk het leven. De komende jaren zullen we onze eigen op artisanale wijze gebrouwen en veelal gelimiteerde bieren met elk een eigen verhaal met jullie delen.”

Bij een lichte vermakelijke film als Far From Home kiezen wij uit de van Tongval beschikbare bieren voor de Lichte Tongval. De Lichte Tongval is hun tafelbier. Een heerlijke, ongefilterde saison met een zacht bittere toets van 5,4% welke prachtig geel nagist op de fles. De Lichte Tongval smaakt fris, spannend, en ietwat kruidig. Een krachtige dorstlesser om van te genieten in de middagzon en een eigenzinnige tongstreler tegelijk. En is daarmee een perfecte toevoeging voor een filmische reis door Europa en in het bijzonder voor Nederland bierland.

Tom Holland (Peter Parker/Spider-Man) zou zich met zijn naam dus ondanks alles helemaal thuis moeten voelen met dit bier.

Reactie toevoegen