Star Wars: The Rise Of Skywalker

Regie
J.J. Abrams
Cast
Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac
Speelduur
2u21min

Het negende en laatste (?) deel in de Star Wars saga, de spin-offs niet meegeteld, is eindelijk hier en wij hebben hem gezien. Gemakshalve gaan wij er even van uit dat jij de vorige acht delen, en eventueel de spin-offs, ook gezien hebt.

De Emperor (wederom gespeeld door Ian McDiarmid), die nog aan zijn einde kwam in Return Of The Jedi, laat plots weer van zich horen en onze nieuwe helden Rey (Daisy Ridley), Finn (John Boyega) en Poe (Oscar Isaac) moeten hem stoppen. Om dat te doen moeten zij op zoek gaan naar de planeet Exegol, wat blijkbaar een planeet vol Sith aanhangers en de Emperor zelf is. De planeet kan echter alleen gevonden worden door een zogenaamde Wayfinder op te sporen. En dat gaan onze helden dan de hele film lang ook doen: op zoek naar een gadget. Ondertussen is “bad guy” Kylo Ren (Adam Driver) zelf ook zoekende. Dat was dan de conclusie van de hele Star Wars saga…

Zonder al te veel te verklappen was The Force Awakens in ieder geval nog een vermakelijke remake van A New Hope, had The Last Jedi tenminste nog Luke Skywalker (als vanouds met verve gespeeld door Mark Hamill) maar heeft The Rise Of Skywalker helaas geen enkele noembare hoogtepunten. Zelfs de cameo’s van de originele cast zijn misplaatst en doen ons juist terugverlangen naar de originele trilogie. Waar C-3PO het hoogtepunt van de film is zouden de makers zich toch moeten gaan afvragen waar het allemaal misging in de overbodige sequels.

Wij gaan echter liever aan het bier en kijken de originele trilogie graag nog een keertje terug. En als we dan genoeg bier op hebben kijken we daarna nog een keer liever naar de prequels dan naar de sequels. Afijn, nu eerst aan het bier.

Imperial Stout Trooper

Brouwerij
New England Brewing Co.
Type
Imperial Stout
Alcoholpercentage
9.5%

Wat ons juist het meeste aansprak in de Star Wars films was de hele strijd tussen goed en kwaad. Vooral de bad guys vielen bij ons in de smaak. Zij hadden namelijk de mooiste outfits, de coolste ruimteschepen en de fijnste gadgets. Het bekendste design van de ultieme schurk is waarschijnlijk Darth Vader. Wie Star Wars niet eens gezien heeft kent hem waarschijnlijk wel en is zeker bekend met zijn bijzondere zwarte helm.

Naast die wereldberoemde zwarte helm zijn ook de witte helmen van zijn leger; de Stormtroopers, zeer herkenbaar geworden. Wij kiezen uit de vele Star Wars gerelateerde bieren dan ook voor een bier dat hommage brengt aan deze bijzondere soldaten met hun mooie helmen. Ons bier om de bittere nasmaak van The Rise Of Skywalker mee weg te spoelen is de Imperial Stout Trooper van de New England Brewing Co. geworden.

Waar Stormtroopers bekend staan om het feit dat zij nooit raakschieten is deze Stout wel een schot in de roos. Het verschil met een gewone Stout is dat de Russian Imperial Stout meestal een alcoholpercentage van 8% en hoger heeft, dat de smaak krachtiger is en dat het bier ook meestal een branderig gevoel in de mond geeft. Het bier is pikzwart van kleur en vertoond smaken van vooral koffie, chocolade en kersen.

Alleen in de donkere maanden van het jaar wordt dit bier gebrouwen. Volg ons ook naar de Dark Side en geniet samen met ons van een Imperial Stout Trooper. Wij konden jammer genoeg niet genieten van The Rise Of Skywalker, maar jij misschien wel. Laat hieronder een berichtje achter en laat ons weten wat jij van de film vond. Of geef ons een andere suggestie voor een bijpassend Star Wars bier. May the Force be with you!

Reactie toevoegen