Terminator: Dark Fate

Regie
Tim Miller
Cast
Linda Hamilton, Arnold Schwarzenegger
Speelduur
2u8min

Dark Fate is het zesde deel in de Terminator-franchise, maar volgens bedenker James Cameron (die terugkeert als schrijver en producent) is het eigenlijk het derde deel in de reeks aangezien de film de gebeurtenissen in Terminator 3: Rise Of The Machines, Salvation en in Genisys overslaat of negeert. Het verhaal gaat verder waar Terminator 2: Judgement Day bijna dertig jaar geleden eindigde.

Inmiddels zal iedereen wel bekend zijn met het verhaal. Een Terminator uit de toekomst wordt naar het heden gestuurd om iemand uit te schakelen. Hetzelfde geldt voor Dark Fate. Alleen deze keer gaat het niet meer om John Connor (of om zijn moeder Sarah), maar om een Mexicaanse genaamd Dani. Want niet hij maar zij zal de uiteindelijke leider van het verzet worden.

Waar de Connors eerder nog beschermd werden door een stoere Kyle Reese en later door een eigen Terminator T-800 moet Dani het doen met de slechtste beschermengel ooit. Een vrouwelijke cyborg genaamd Grace (Mackenzie Davis). Deze half mens half machine is namelijk continu ziek, zwak of misselijk maar moet het wel opnemen tegen de sterkste Terminator tot nu toe. Een REV-9 die naast alle eigenschappen die de T-1000 had in T2: Judgement Day ook nog in tweeën kan splitsen. Daarom wordt al snel de hulp gezocht van Sarah Connor en de originele T-800. Wederom gespeeld door Linda Hamilton en Arnold Schwarzenegger die in Dark Fate weer herenigd worden.

Hamilton en Schwarzenegger zijn nu ook bijna dertig jaar ouder sinds het superieure tweede deel. Alleen zijn zij helaas niet fijn gerijpt als een goed bier, maar volledig verzuurt geraakt als een slechte wijn. Hamilton als een verzuurde oudere Sarah Connor loopt voortdurend te zeuren en Schwarzenegger die als een verouderde Terminator met een gezinsleven volstrekt niet meer serieus te nemen is. Waar Judgement Day nog vol zat met geweldige actiescènes en baanbrekende special effects is Dark Fate nogal slap en ongeïnspireerd te noemen.

Voor een verfrissende actiefilm verwijzen we je daarom dan ook graag door naar Deadpool. De film die regisseur Tim Miller hiervoor maakte.

3 Fonteinen Oude Geuze

Brouwerij
3 Fonteinen
Type
Lambiek Geuze
Alcoholpercentage
6%

Brouwerij 3 Fonteinen uit Lot, België is gespecialiseerd in lambiek bieren. Met de Oude Geuze brouwen zij een volledig natuurlijk bier met een menging van jonge en oude lambiek (samengesteld uit 1-, 2- en 3-jarige lambiek), gerijpt op eiken vaten. Nadien is de geuze nog minstens 6 maanden gerijpt en hergist op de fles. Het bier kan tot 10 jaar bewaard worden. Hetgeen niet gezegd kan worden van de laatste toevoeging in de Terminator-reeks.

Kenmerkend voor lambiek is dat het door spontane gisting met wilde gisten uit de buitenlucht ontstaat. Het bevat amper koolzuur en is dus plat, het heeft in het glas geen schuimkraag. Lambiek is zuur van smaak. Het is daardoor een goede dorstlesser, maar niet veel meer. Net als Terminator: Dark Fate.

Voor een verfrissend bier verwijzen je liever door naar Tuverbol. Dit bier is een mengeling van Loterbol Blond en jonge lambiek van 3 Fonteinen. Tuverbol houdt nog minstens 5 jaar na de botteldatum. Ongeveer dezelfde tijd die tussen The Terminator en Terminator 2: Judgement Day zat. De beste films in de reeks wat ons betreft.

Gijs

"Alleen zijn zij helaas niet fijn gerijpt als een goed bier, maar volledig verzuurt geraakt als een slechte wijn." hahaha mooi omschreven! ... nu ben ik wel echt benieuwd naar de film.

Reactie toevoegen