The Town

Regie
Ben Affleck
Cast
Ben Affleck, Rebecca Hall, Jeremy Renner
Speelduur
2u5min

De wijk Charlestown in Boston produceert de meeste bankovervallers per vierkante meter dan elders in de Verenigde Staten. Met deze verontrustende mededeling begint The Town.

Eén van hen is Doug (Ben Affleck). Zijn criminele vrienden zijn de enige familie die hij heeft. Jem (een glansrol van Jeremy Renner, beter bekend als Hawkeye uit de Avengers films) is ondanks zijn gevaarlijke en snel ontvlambare karakter als een broer voor Doug. Alles verandert echter als ze tijdens een klus de bankmanager Claire (Rebecca Hall) gijzelen. Als ze ontdekken dat zij ook in Charlestown woont, wordt Jem nerveus en wil hij erachter komen wat ze heeft gezien.

Ondertussen raakt Doug steeds meer verliefd op Claire. Het liefste wil hij uit het misdaadmilieu stappen om zo zijn relatie met haar verder uit te kunnen bouwen. Alleen heeft hij niet veel tijd want een hardnekkige FBI-agent (Jon Hamm) zit hen op de hielen.

Het is voor acteur Ben Affleck zijn tweede film, na Gone Baby Gone, die hij zelf regisseert en die zich ook in Boston afspeelt. De stad waar hij zelf opgegroeide. Hij zou dit kunstje later overigens nog eens herhalen met de gangsterfilm Live By Night.

Op de één of andere manier hebben de misdadigers in de arbeiderswijk van Boston een bepaalde aantrekkingskracht voor Hollywood. Clint Eastwoods Mystic River en Martin Scorseses The Departed speelden zich bijvoorbeeld ook al af in het beruchte Charlestown.

Ben Afflecks The Town laat zich het beste omschrijven als de Boston-versie van de in Los Angeles gefilmde misdaadklassieker Heat. Dat is en blijft een ijzersterke film en The Town is daar een prachtige hommage aan.

Samuel Adams

Brouwerij
Boston Beer Company
Type
Boston Lager
Alcoholpercentage
5%

Waar in de film The Town Doug (Ben Affleck) een geheelonthouder is lusten zijn vrienden wel graag bier. En het liefst een bier uit Boston zelf natuurlijk.

De Samuel Adams Boston Lager werd lange tijd beschouwd als één van de beste Amerikaanse bieren en is ook vandaag nog een klassieker in de Verenigde Staten.

Hun motto is dat: “Amerika op de dromen en triomfen van mensen gebouwd is die een kans waagden om beter na te streven. De Boston Beer Company ondersteunt de mensen die blijven geloven in het bevorderen van een beter leven.” Naar goed voorbeeld van Samuel Adams zelf dus, waar het bier naar vernoemd is. Adams was één van de leiders in de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog en tevens medeondertekenaar van de Onafhankelijkheidsverklaring.

De Samuel Adams Boston Lager is oranje van kleur, licht troebel en heeft een mooie schuimkraag. De bittere afdronk met bloementoetsen afkomstig van de aromatische hopsoorten geeft dit bier, met hoog moutgehalte voor een blond bier, een mooie evenwichtige smaak. De afdronk is een zoete mengeling van moutkaramel en hop. Kortom, een bier met een volle, evenwichtige smaak dat je geproefd moet hebben tijdens een bezoek aan The Town.

Reactie toevoegen