Klassiekers Met Koolhoven

Cast
Martin Koolhoven
Speelduur
± 2u

Aan de hand van scenes uit legendarische speelfilms door de jaren heen maakt de Nederlandse regisseur Martin Koolhoven het theaterpubliek deelgenoot van zijn liefde voor cinema.

Na een ietwat nerveus begin begint de voorstelling na de eerste paar fragmenten een stuk beter te lopen. Clips uit spaghettiwesterns, Steven Spielbergs Jaws en zelfs een fragment uit Disney worden vertoond. Ook eigen werk van Koolhoven komt uitgebreid aan bod.

Koolhoven begon hij zijn carrière met kleinere films als Suzy Q en Amnesia maar via hits als Het Schnitzelparadijs en Oorlogswinter maakte hij zijn internationale debuut met de western Brimstone waar hij Gouden Kalveren mee won voor onder meer Beste Regie en Beste Film.

Toch is hij bij het grotere publiek meer bekend van zijn gastoptredens op tv bij De Wereld Draait Door en met zijn eigen programma De Kijk Van Koolhoven. Het verrassende succes van die serie heeft geleid tot de theatervoorstelling Klassiekers Met Koolhoven.

Na meer dan een uur filmcollege te hebben gehad is het tijd voor de pauze. Bij de prijs inbegrepen zit een drankje naar keuze. Tijd voor bier dus.

Wij zagen de voorstelling in het Parktheater Eindhoven en kozen in de pauze voor een Leffe Blond van de tap. Een bier met een alcoholpercentage van 6,6% die een subtiele smaak en een hoogblonde kleur heeft die het licht weerkaatst als een filmprojector die op het witte doek schijnt.

Na de pauze begint een duidelijk meer ontspannen Koolhoven aan nog ruim een uur met meer filmfragmenten en anekdotes. Met een beetje geluk is er zelfs de kans aanwezig dat jij als bezoeker zelf geregisseerd gaat worden door de man hemzelf.

Iedere filmenthousiasteling kan bij dit bijzondere theatercollege zijn hart ophalen maar is ook voor elke nieuweling die gewoon meer wilt weten over cinema in het algemeen een aanrader. En vergeet niet: een bier is inbegrepen ;)

Anoniem

Inderdaad een zeer vermakelijke voorstelling, en het parktheater met zijn inbegrepen consumptie was daar uitermate geschikt voor. Wel een kleine aanvulling: Martin was bijna 3 uur bezig, want begon stipt om 20.30 en hield pas rond 23.20 zo'n beetje op. En de pauze was echt niet langer dan een kwartier... we moesten doordrinken...

Reactie toevoegen