My Life In Music

Regie
Ennio Morricone
Cast
Ennio Morricone, Susanna Rigacci (sopraan)
Speelduur
± 2u

Iedereen is bekend met de filmmuziek van Ennio Morricone, of je het van jezelf weet of niet. De reclamespot van Dolce & Gabbana gebruikte nog zijn Ecstasy Of Gold uit The Good, The Bad and The Ugly bijvoorbeeld.

Andere bekende muziek uit spaghettiwesterns zoals onder andere A Fistfull Of Dollars, Once Upon A Time In The West en For A Few Dollars More komen ook van zijn hand. Morricone wordt wereldwijd gezien als één van de beste filmcomponisten ooit en werd recent nog bewierookt in de voorstelling Klassiekers Met Koolhoven.

Overige klassieke composities van Morricone zijn bijvoorbeeld afkomstig uit de films The Mission, Once Upon A Time In America, Cinema Paradiso, The Untouchables en uit nog vele anderen. Toch won hij zijn eerste Oscar pas in 2016 voor Quentin Tarantinos The Hateful Eight (een ere-Oscar in 2007 nagelaten).

Het is niet vaak dat filmcomponisten ook concerten geven. Morricone doet dat op zijn oude dag nog wel en wij hebben dan ook genoten van misschien wel één van zijn laatste optredens. Bekende en onbekende composities passeerde de revue. Daarnaast was het een genot om een vakman aan het werk te kunnen zien.

Als je nou nog steeds denkt onbekend te zijn met zijn muziek beluister deze dan hier. Toch is er alleen nu nog de kans om de oude maestro zelf live aan het werk te kunnen zien. Pak die kans dan ook, zolang het nog kan.

Morricone

Brouwerij
Van Moll
Type
Imperial Stout
Alcoholpercentage
10.2%

Ennio Morricone als één van de beste filmcomponisten ooit heeft, bijna vanzelfsprekend zou je zeggen, natuurlijk een bier dat naar hem vernoemd is. Je zou denken dat we het dan over een Italiaans bier hebben, maar niets is minder waar. Morricone van Van Moll uit Eindhoven is gewoon een Nederlands bier. Sterker nog: het bier werd in 2018 nog uitgeroepen tot het ‘beste bier van Brabant’.

Verdeeld over twee rondes kwam de negenkoppige jury tot de beoordeling dat Morricone, een tiramisu stout, het beste bier van de 70 ingezonden bieren was. Alle bieren werden blind geproefd en beoordeeld op geur, hoofdsmaak, afdronk en totale indruk. Daarnaast won het artwork De Gouden Fles voor Het Knapste Etiket van 2018. Een design dat ons doet denken aan het werk van Saul Bass en dan met name aan de filmposter van Anatomy Of A Murder.

Het bier is gebrouwen met de beste mouten, koffie uit Kameroen, cacao en lactose. Deze stout is hoog in alcohol en er is mokka aan toegevoegd. Het is een erg sterk en smaakvol bier dat proeft naar een Italiaanse tiramisu. Het is een bier waardig aan de naam Morricone.

Reactie toevoegen